Facturen en aanslagbiljetten via Mijn Burgerprofiel

Gepubliceerd op Woensdag 23 oktober 2024

Binnenkort verstuurt de stad zoals elk jaar het aanslagbiljet voor de milieubelasting naar elk gezin in Waregem. Je let best even op hoe je dat krijgt: dat zal via Mijn Burgerprofiel (eBox), via mail of op papier zijn.

  • In welk geval krijg je het aanslagbiljet via Mijn Burgerprofiel (eBox)?
    Wanneer je jouw eBox geactiveerd hebt.
  • In welk geval krijg je het aanslagbiljet in jouw mailbox?
    Wanneer jouw eBox niet geactiveerd is, maar we wel jouw mailadres hebben.
  • In welk geval krijg je het aanslagbiljet op papier?
    Wanneer jouw eBox niet geactiveerd is en we ook geen mailadres van jou hebben.

Hoe werkt de digitale manier?

eBox is de elektronische brievenbus van de federale overheid waarin je op een veilige manier berichten die overheidsdiensten versturen, kan vinden. Het is een dienst die je via myebox.be zelf activeert (of weer uitschakelt). Via deze brievenbus stuurt het stadsbestuur het aanslagbiljet milieubelasting en andere facturen door. Je kan ze daar rechtstreeks ophalen en online betalen. Ook op de papieren versie staat trouwens een QR-code zodat je online kan betalen.

Maar nog makkelijker is dat alles uit de eBox ook in Mijn Burgerprofiel belandt. Je kent dat waarschijnlijk al: jouw persoonlijk overzicht van heel wat overheidszaken, waar je niet alleen een digitale brievenbus hebt, maar waar je ook onder andere online attesten kan opvragen of dossiers kan opvolgen. Inloggen kan via de balk bovenaan elke pagina van www.waregem.be of rechtstreeks op www.mijnburgerprofiel.be. Probeer het zeker eens uit!

Digipunt helpt je verder
Je wil je eBox activeren of deactiveren, maar raakt er niet helemaal aan uit? Of je hebt een andere digitale vraag? Kom dan langs in een van de Waregemse digipunten. Een vrijwilliger luistert naar jou, geeft uitleg en helpt je verder op weg. Je vindt de digipunten in dienstencentrum Het Gaverpeirdje (elke vrijdag van 14.00u. tot 16.00u.) en de bibliotheek (elke zaterdag van 10.00u. tot 12.00u.). Meer info via Samen Digitaal.