Regenboogbrug en middenplein zorgen voor metamorfose Regenboogpark

Gepubliceerd op Dinsdag 09 juli 2024

De nieuwe Regenboogbrug doet haar oorsprong alle eer aan en werd gerenoveerd met een flinke knipoog naar het WK wielrennen van 1957. De vernieuwde brug en middenplein maken deel uit van de metamorfose van het Regenboogpark dat een groene verbinding vormt van de Zuiderlaan tot aan Het Pand. 

Wereldkampioenschap wielrennen 1957

De brug bestaat uit een nieuwe metalen constructie met zitbanken en een uitzichtpunt op het Regenboogpark. De brug is nog steeds voorbehouden voor fietsers en wandelaars. Ze werd gerenoveerd met een flinke knipoog naar het WK wielrennen van 1957, toen Waregem gaststad was. 

Om het wielerverleden duidelijk zichtbaar te maken op de nieuwe brug werden de namen van de top drie van het WK 1957 op het wegdek geschilderd. Zo werden de namen van Rik Van Steenbergen, Louison Bobet en André Darrigade vereeuwigd.  Het ontwerp van de nieuwe brug is van Maarten Van De Voorde van MMXV-architecture. De renovatie kostte in totaal ongeveer 1,4 miljoen euro.  

Groen middenplein tussen woontorens, hotel en commercieel gebouw

De zone tussen de Zuiderlaan en het voetbalstadion werd aangelegd als autoluwe zone met groen en ruimte voor ontspanning. Rond het voetbalstadion werden eerder al de twee woontorens van Waterfront, een hotel en een commercieel gebouw opgetrokken én aan de overzijde van de Zuiderlaan is de afwerking van een parkeergebouw in volle gang. 

Daarmee naderen we stilaan de laatste fase van de metamorfose van het Regenboogpark. Een studiebureau is nu bezig met het ontwerp om de esplanade aan Het Pand te verbinden met de stadionvijvers in het Regenboogpark. Dat is na de afwerking van de Regenboogbrug en het middenplein als het ware de enige ontbrekende schakel om alle elementen in het Regenboogpark met elkaar te verbinden. 

Regenboogbrug