Speelkoer in Beveren-Leie officieel geopend

Gepubliceerd op maandag 07 oktober 2024

Op zondag 6 oktober werd de Speelkoer in Beveren-Leie officieel geopend. Het is de nieuwe thuis van de harmonie van Beveren-Leie, in combinatie met een vaste repetitieruimte voor muziekbands en twee polyvalente lokalen voor de stedelijke kunstacademie en andere verenigingen.

Speelkoer in Beveren-Leie

In het najaar van 2023 werden de oude gebouwen uit 1930 van de vroegere jongensschool gesloopt. De naam Speelkoer werd gekozen na een oproep bij de bewoners via de Tussensprong. Het nieuwe gebouw is toegankelijk via de Koning Albertstraat én via de Schoolstraat. Beide toegangen komen uit op een grote centrale gang, die een splitsing maakt tussen het hogere volume voor het harmonielokaal en het lagere volume voor de andere lokalen. 

Bij de realisatie werd extra aandacht besteed aan het energetische en duurzame karakter. Het gebouw is voorzien van geothermie in combinatie met zonnepanelen en bovendien werd de buitenomgeving maximaal onthard. Buiten ligt er enkel een beperkte padenstructuur in het kader van toegankelijkheid en om de verbinding met de groene zone aan de stedelijke basisschool van Beveren-Leie en de aanwezige trage weg te maken. Daarnaast is er een kleine arena met enkele treden om buitenactiviteiten te organiseren in een groen kader.