Testkaravaan van start gegaan

Gepubliceerd op donderdag 03 oktober 2024
02 oktober 202405 november 2024

Op woensdag 2 oktober is de campagne ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!' van start gegaan in Waregem. Dankzij dit project zullen 75 inwoners uit onze stad tot en met dinsdag 5 november gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de fiets ontdekken. Inwoners hebben zo de kans om gedurende twee weken gratis een fiets uit de vloot te testen en er zo de voordelen van te ontdekken.

Fietsen testkaravaan

De beschikbare testvloot van de testkaravaan bestaat uit 12 elektrische fietsen, 4 elektrische bakfietsen, 18 speedpedelecs en 4 elektrische longtailfietsen. Daarmee speelt de provincie in op concrete vervoersbehoeften zoals langere afstanden overbruggen naar het werk of kinderen vervoeren.

De campagne is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen. Sinds de start in 2017 gingen al meer dan 1.850 West-Vlamingen de uitdaging aan om een van de fietsen te testen.

Er bestaat ook een variant specifiek gericht op ondernemingen. Zo stimuleert de provincie werknemers van West-Vlaamse bedrijven om de auto minder te gebruiken en duurzamer naar het werk te pendelen.