Verkeershinder in de week van 2 september

Gepubliceerd op Vrijdag 30 augustus 2024

In de week van 2 september zal er hinder zijn in volgende straten:

Rotonde Holstraat - Franklin Rooseveltlaan - Felix Verhaeghestraat - Leeuwkestraat

Op maandag 2 september start fase 2 van de heraanleg Franklin Rooseveltlaan. Het gaat om rioleringswerken op het kruispunt/rotonde van de Franklin Rooseveltlaan met de Holstraat. Er is geen verkeer mogelijk in de Franklin Rooseveltlaan vanaf de Holstraat tot aan de Zadelstraat. Op de rotonde is er (met verkeerslichten) enkel beurtelings verkeer mogelijk tussen de Holstraat en de Leeuwkestraat. De Felix Verhaegestraat wordt afgesloten ter hoogte van de rotonde.  De aannemer voorziet een omleiding via de Lijsterlaan, Berkenlaan en Leeuwkestraat. Meer info over deze werken: heraanleg Franklin Rooseveltlaan.

Expresweg (Wielsbeke)

Van maandag 2 tot en met vrijdag 13 september herstelt een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer de leuningen van de brug over de Leie.  Tussen 9.00u. en 15.00u. is er enkel beurtelings verkeer met verkeerslichten mogelijk. Dit zal aanzienlijke hinder met zich meebrengen.

Olmstraat - Oscar Verschuerestraat

Van maandag 2 tot en met vrijdag 13 september voert een aannemer in opdracht van Proximus  nutwerken uit op het kruispunt van de Olmstraat met de Oscar Verschuerestraat.

  • In fase 1 wordt de Oscar Verschuerestraat afgesloten ter hoogte van het kruispunt. De aannemer voorziet dan een omleiding via de Molenstraat en Processiestraat naar de Olmstraat en Stationsstraat.
  • In fase 2 word de Olmstraat afgesloten ter hoogte van het kruispunt. De aannemer voorziet dan een omleidng via de Processiestraat, Verhelststraat en Oscar Verschuerestraat naar de Stationsstraat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze werken lopen ondertussen nog: 

 

Waterstraat

Van dinsdag 27 augustus tot en met vrijdag 13 september plaatst een aannemer een mobiele kraan in de Waterstraat in het stuk parallel met de Expresweg. Tijdens deze werken is er overdag tot 17.00u. geen verkeer mogelijk in dit deel van de Waterstraat. De aannemer voorziet een omleiding via de Waterstraat, Tapuitstraat en Renthuisstraat.

Molenstraat

Van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 30 mei 2025 voert een aannemer in opdracht van de stad wegenwerken uit in de Molenstraat. Tijdens deze werken is er geen verkeer mogelijk in de Molenstraat. De aannemer voorziet een omleiding via de Processiestraat, Vennestraat, Westerlaan en Noorderlaan naar de Olmstraat. Het éénrichtignsverkeer in de Muizelstraat wordt opgeheven tijdens deze werken.

 

Expresweg - Eikenlaan

Van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 11 oktober legt een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer afslagstroken aan op de Expresweg ter hoogte van de Eikenlaan. Tijdens deze werken is de Eikenlaan afgesloten ter hoogte van de Expresweg. 

  • Voor het verkeer op de Expresweg voorziet de aannemer een omleiding via de Expresweg, Gentseweg en Roterijstraat naar de Eikenlaan.
  • Voor het verkeer in de Eikenlaan voorziet de aannemer een omleiding via de Roterstraat en Gentseweg naar de Expresweg.
  • Voor de fietsers op de Expresweg richting Wielsbeke is er een omleiding via de Jozef Duthoystraat, Pijkstraat, Groene Wandeling, Roterijstraat en Gentseweg.

 

Ernest Brengierstraat

Van maandag 12  tot en met woensdag 28 augustus legt een aannemer in opdracht van Fluvius nutsleidingen aan in de Ernest Brengierstraat en Herlaarstraat. Tijdens deze werken wordt er éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Ernest Brengierstraat. De aannemer voorziet een omleiding voor het verkeer komende van de Koekoekstraat via de Koekoekstraat, Spoorweglaan en Herlaarstraat.

Leemputstraat - Achterstraat

Van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 15 november voert een aannemer in opdracht van de stad weg- en rioleringswerken uit in de Leemputstraat en Achterstraat. Tijdens deze werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk. 

  • Voor de werken in de Leemputstraat voorziet de aannemer een omleiding in beide rijrichtingen via de Knokstraat, Sprietestraat en Meelstraat. 
  • Voor de werken in de Achterstraat voorziet de aannemer een omleiding via de Spitaalstraat en Wedagestraat.

 

Leiesas

Van maandag 5 augustus tot en met vrijdag 6 september legt een aannemer in opdracht van Fluvius nutsleidingen aan onder de Leie van Leiesas in Waregem tot in de Barrage in Wielsbeke. Tijdens deze werken wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd in Leiesas tussen de Emiel Clausstraat en de Ketsersstraat. De aannemer voorziet een omleiding van de Emiel Clausstraat via de Aloïse Biebuyckstraat naar de Ketsersstraat en Barrage.

Verkeer naar Ooigem

Van woensdag 17 juli  tot en met dinsdag 3 september is er in Wielsbeke verkeershinder door renovatiewerken aan de sluis in Ooigem. Wie in die periode richting Ooigem moet, raden we aan om via Desselgem te rijden en niet via de Expresweg N382. Alle maatregelen en omleidingen vind je op www.wielsbeke.be/sluisooigem.

Kwadestraat

Sinds maandag 15 april zijn er weg- en rioleringswerken gestart in de Kwadestraat. De verwachte duurtijd van deze werken is tot eind 2024. Voor het autoverkeer is er een omleiding voorzien via de Waregemstraat en Gentseweg. Voor het fietsverkeer zijn omleidingen voorzien via de Waregemstraat en Radestraat naar de Gentseweg en via de Poelstraat, Wetstraat en Tapuitstraat naar de Desselgemseweg.

Franklin Rooseveltlaan - Potegemstraat

Sinds maandag 8 april zijn er weg- en rioleringswerken gestart in de Franklin Rooseveltlaan. De verwachte duurtijd van deze werken is 2,5 jaar. Alle info over deze werken vind je hier.

Kruispunt 'Belgiek' in Deerlijk

Sinds dinsdag 8 augustus 2023 zijn er weg- en rioleringswerken gestart juist voorbij het op- en afrittencomplex E17 richting Vichte. Tijdens de eerste fase van de werken kan men vanaf de E17 niet meer richting Vichte rijden. De aannemer voorziet een omleiding via de E17 naar het op- en afrittencomplex in Waregem om verder via de Anzegemseweg naar Anzegem te rijden. Alle info over deze werken vind je op www.wegenenverkeer.be/werken/herinrichting-van-vichtesteenweg-en-belgie….

Waregemseweg - Kasteelstraat (Wortegem-Petegem)

Sinds 27 maart zijn er grote rioleringswerken in de Waregemseweg en de Kasteelstraat in Wortegem-Petegem. De werken duren tot en met de zomer van 2024. Er is tijdens de werken geen doorgaand verkeer mogelijk. Er is een omleiding in beide richtingen via de Flanders Fieldweg en de Anzegemseweg. Alle info over de werken vind je hier.