10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Gepubliceerd op donderdag 29 augustus 2024
01 oktober 202420 oktober 2024

De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid vindt elk jaar plaats van 1 tot en met 10 oktober. Dan zetten we samen met tal van organisaties het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. 

Dit jaar staan alle acties in het teken van 'omgaan met moeilijke periodes'. Met 'moeilijke periodes' bedoelen we moeilijke momenten (beperkt in tijd, zoals bv. een dipje, een slechte dag, kleine levensgebeurtenissen...) en langdurige periodes waarbij iemand een lange(re) tijd psychisch moeilijk heeft (bv. psychische kwetsbaarheid en klachten, grote en ingrijpende levensgebeurtenissen...). In Waregem zijn er verschillende acties rond Geestelijke Gezondheid.
Jij doet toch ook mee?

Soep met babbeltjes

Soep met Babbeltjes

Ook dit jaar organiseren we vanuit stad Waregem Soep met Babbeltjes in het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (1-10 oktober). 

Wat is het doel? 

Met Soep met Babbeltjes willen we ontmoeting in de buurt stimuleren. Waarschijnlijk maken jullie af en toe al eens een praatje met de buren. Graag geven we jullie een duwtje in de rug om tijdens de 10-daagse een gezellige babbel te organiseren in jouw buurt. 

spreuk in het straatbeeld

Spreuken in het straatbeeld

Jaarlijks organiseren we de actie ‘spreuken in het straatbeeld’ tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (1 – 10 oktober). 

De focus van dit jaar is 'omgaan met moeilijke perioden' met een knipoog naar Warme William, die ons allen aanzet om een luisterend oor te bieden. Ook tijdens onze ondertussen zesde editie van deze actie willen we de voorbijgangers en passanten verrassen met fijne woordspelingen en deugddoende boodschappen op ramen en etalages. Zo toveren we een glimlach op hun gezicht of doen we hen even nadenken en stilstaan bij hun mentale gezondheid en dat van anderen.

Wij kijken er alvast naar uit! Hopelijk jullie ook?

Alle deelnemers van 'spreuken in het straatbeeld' vind je hier

Meer info over onze warme initiatieven vind je op Samen Veerkrachtig.