STIP IT: allemaal samen tegen pesten

Gepubliceerd op maandag 02 september 2024
09 september 202428 september 2024
Stip It

Op maandag 9 september starten Ketnet, MNM en Radio2 de zevende STIP IT-campagne tegen pesten. Tot en met zaterdag 28 september zullen mensen, op nagenoeg alle VRT-platformen, gesensibiliseerd en gemobiliseerd worden om tegen pesten op te komen.

Ook stad Waregem onderschrijft de actie omdat in onze samenleving geen enkele plaats is voor pestgedrag. We trappen de campagne af op maandag 9 september wanneer Vlaanderen en Brussel ontwaken tussen de stippen. De ambitie is om af te sluiten op zaterdag 28 september  met stippenlijnen in zoveel mogelijk Vlaamse en Brusselse steden en gemeenten.  Een stippenlijn is een rij van mensen met 4 stippen op hun hand die elkaar op een afgesproken moment de hand reiken met als boodschap: hier trekken wij de lijn, pesten moet stoppen!

Waregem komt op tegen pesten! Laat zien dat ook jij daar zo over denkt en zet 4 stippen in je buurt, op je stoep, gevel of raam. Maak een foto of filmpje en bezorg het voor 26 september aan info@waregem.be. We zorgen ervoor dat alles wordt doorgestuurd naar VRT. 

Pesten voorkomen en aanpakken (allesoverpesten.be)