De tijd dat de gebouwen een stad alleen maar grijs of baksteenrood kleurden, behoort echt wel tot het verleden. Ook in Waregem vind je links en rechts veelkleurige graffiti- en street art werken die het straatbeeld opfleuren: van grote murals tot kleine ingrepen op elektriciteitskasten!
Mural stationsgebouw
De Argentijnse street artist Pastel (echte naam: Francisco Diaz) bedekte in 2024 de muur aan het station met vlas- en papaverbloemen. Voor een architect van opleiding heeft Pastel verdacht veel met bloemen. Zoals elke goede architect en street artist kijkt hij eerst naar de omgeving voor hij een muur onderhanden neemt. Deze lokale bloemen vormen een fraaie oase van kleur, een opvallend beeld dat door iedereen kan worden gelezen, van treinreizigers tot voetgangers en automobilisten.
Deze kleurrijke mural kwam er in samenwerking met All About Things .
Mural Compact Disk Dummies
Op de muur naast de stedelijke kunstacademie in de Olmstraat staat sinds de zomer van 2017 een muurschildering. Het kunstwerk is van de hand van Toy Factory (Sam De Buyssche) en kadert binnen de cd-release van Compact Disk Dummies. Deze muurschildering was de eerste officiële mural in Groot-Waregem.
De schildering werd gerealiseerd in samenwerking met The Crystal Ship en Compact Disk Dummies.
Mural Djoels
Aan het skatepark vinden we twee muurtekeningen van Djoels terug. De Izegemse werd in eerste instantie bekend als tattoo-artieste maar verwierf de laatste jaren veel roem met haar graffitikunsten.
In 2017 verkreeg Djoels de titel 'Inkmaster', genoemd naar het gelijknamige tv-programma.
Tour Elentrik
Kunstenaarscollectief Treepack nam lokale en professionele artiesten mee op Tour Elentrik, een streetartproject waar lokale en professionele kunstenaars samen aan de slag gaan om monotone en doffe elektriciteitskasten te voorzien van een knappe laag kunst.
Glasbol Nieuwenhove
Imog stapte samen met stad Waregem in een project van Mooimakers. Er werd gekozen om de twee glasbollen en textielcontainers op de parking van het Jules Delombaerdeplein aan te pakken. Graffitikunstenaar David Duits schilderde de groene glasbollen.
Er kwam ook een vrolijke ondergrond, zodat de bezoekers aangemoedigd worden om de glasbolsite proper achter te laten.